Kedves Mindenki!

Örömmel tudatom veletek, hogy Goldy és Döme kicsinyei (4 kan és 5 szuka) 2010. augusztus 27-én (pénteken) este-éjszaka megérkeztek!

 

A születés csodája:

Goldy szerda reggel már egy falatot sem fogadott el. Tudtuk, hogy itt az idő, aznap (szerdán) volt 63 napos vemhes. Csak remélni tudtam, hogy mint rendes kutya a gazdájára is tekintettel lesz és megvárja a péntek délutánt vagy estét. Ezt Goldy-val is megbeszéltem, hogy tudja, programozott szülés lesz! És így is lett!

Pénteken keményen megkezdődött a fészekrakás, délután már nem nagyon hagyta el a fialóládát sem. Kissé nyugtalankodott ugyan, de türelmesen viselte a dolgot. Mindeközben szépen jelezte szükségleteit, a normálisan megszokott módon kéreszkedett ki wécézni, stb.

Fájdalmai este fél nyolc körül jelentkeztek, és fél tízkor kibújt az első kicsi, egy szuka. Ő piros szalagot kapott. Goldy ösztönösen tette a dolgát, tudtuk, hogy jó anya, ezt már tavaly, az első alomnál is bizonyította. Most sem volt/lesz ez másképp. És szépen sorban, a természet rendje szerint, csak jöttek, jöttek, és jöttek a kicsik. Szemmel láthatóan nagyobbnak tüntek mint az első alom kölykei. Némelyikük még a burokban is mozgott, azonnal szopni kezdtek, minden úgy zajlott, ahogy kell. Én szintén tettem a dolgom, mérlegelés, ídőpontok feljegyzése, amolnapó megnyitása és miden fontos és lényeges információ feljegyzése. Ezt a szorgos kis jegyzetelést az első alomnál kitalált módon terveztem folytatni. Jó, hogy össze lehet hasonlítani a tavalyi adatokkal, méretekkel a kicsiket. Persze vannak emlékek, fotók, meg minden ami kell, de az írás nem vész el.... .és valóban hasznos lehet az összehasonlítgatás. Éjfél után pár perccel bújt ki az utolsó kicsi, szintén szuka. Születésük sorrendje érdekesen alakult, 3 szuka majd 4 kan és végül  még 2 szuka. Mindannyian megkapták a kis szalagjaikat, szépen szoptak és elaludtak.

Bevallom kissé elfáradtunk. Az éjszaka igencsak kevéske alvással telt, a kicsik mocorgása és enyhe nyüszögése, a folytonos aggódás miatt.... de hát így van ez jól!

Goldy - nagy örömömre és megelégedésemre - ismét bizonyítja rátermettségét az anyaságra!

A kicsik születése évről évre erősíti és stabilizálja Goldyval való kapcsolatomat,  a kettőnk közti kötödést!

FANTASZTIKUS, FELEJTHETETLEN, LEÍRHATATLAN ÉRZÉS ..... A SZÜLTÉS CSODÁJA!

Szerző: Fné M. Alíz  2010.08.29. 22:20 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csodakutya.blog.hu/api/trackback/id/tr602257361

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása